Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Növényi olajok

Rendezés:

Táplálkozásunk szerves részét képezi az állati és növényi eredetű zsírok fogyasztása. A növényi olajokhoz hozzájuthatunk azok magjából, csírájából vagy gyümölcs húsából is.

Az életmódunk fejlődésével egyre nagyobb szerepet kapnak a növényi eredetű készítmények az állati zsiradékokkal szemben. Amíg egyes növények kivonatait sütéshez használjuk, addig bizonyos olajokat kiegészítésképpen is alkalmazhatunk az étkezések során.

Ilyen pozitív élettani hatású olaj a tökmag-, szezám- és szőlőolaj, melyek
● magas antioxidáns tartalommal bírnak
● a telített zsírsavaknak köszönhetően jót tesznek a cukorbetegségben szenvedőknek
● gyulladáscsökkentő hatásúak
● támogatják az immunrendszert és a vérkeringést.

Keresés