Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2020. 10. 12. 14:37:16
Íme 3 hasznos növény a megfázásos hónapokra

Immunrendszerünk legfontosabb feladata, hogy egyrészt saját kóros sejtjeinktől, másrészt pedig a külső fertőzésektől megvédje szervezetünket, ezért létfontosságú számunkra. Megfelelő működésében az egészséges életmódnak, a táplálkozásnak, az elegendő folyadékfogyasztásnak, a testmozgásnak, a hatékony stressz-kezelésnek és a minőségi pihenésnek alapvető szerepe van.

 

2020. 10. 08. 10:28:09
A hepatitis C-vírus felfedezéséért nyerték el idén az orvosi Nobel-díjat A Nobel-díjakat bejelentő Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerint a három tudós kitűnő munkája döntő mértékben járulhat hozzá egy olyan vírus visszaszorításához, amely májrákot és májzsugort is okozhat.
2020. 10. 08. 10:21:42
Kémiai Nobel-díj: génszerkesztésért érdemelték ki idén Emmanuelle Charpentier francia mikrobiológus és Jennifer Doudna amerikai biokémikus kapta idén a kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai bejelentése szerint.
2020. 08. 06. 09:55:38
Érzékeny  az időjárásváltozásra? Akkor ezt tudnia kell! Hasogat a feje amikor változékony az időjárás? Előre érzi, hogy hamarosan megérkezik a vihar? Akkor nem ismeretlen Önnek a frontérzékenység, amely olyan tünet vagy tünetegyüttes, amely az emberi szervezet reakciója az időjárás változásra. Melyek lehetnek a frontérzékenység tünetei és ezeket hogyan tudja csökkenteni? Erre olvashat tippet.
2020. 08. 05. 08:49:02
Allergiás és viszket a szája a görögdinnyétől? Ennek oka a keresztallergia Nyáron az étkezésünk sokkal egészségesebb és színesebb, hiszen zamatos gyümölcsök és friss zöldségek gazdagítják ételeinket. Az allergiások azonban meglepődve tapasztalhatják, hogy az ízletes finomságok elfogyasztása után szájüregi bizsergés, szájpadlás vagy garatviszketés, illetve ajak – és nyelvduzzadás, nagyon ritkán anafilaxia is jelentkezhet. Ezt nevezzük orális allergiás szindrómának, mely teljesen eltérő tüneteket mutat, mint a légúti allergia.
2020. 07. 16. 14:17:06
Milyen térdízületi sérülések érhetnek sportolás során? A térdízület testünk legnagyobb ízülete. Jelentős szerepe van a mozgásban, helyváltoztatásban, éppen ezért komplex mozgást végez, amelyet igen összetett anatómiai felépítése biztosít. Felépítésben csontok, ízületi porcok, szalagok és meniscusoknak nevezett párnaporcok vesznek részt.
2020. 07. 09. 08:48:00
A hosszú és egészséges élet titkának nyomában A hosszú élet titkát már Szent-Györgyi Albert is elszántan kutatta. Most a hosszú élettartamukról híres japánok életfilozófiájából merítve szeretnélek közelebb hozni egy testileg és lelkileg egyaránt egészségesebb élet kiépítéséhez.
2020. 06. 30. 14:16:39
Miért ropognak az ízületeim? Az ízületek ropogása minden embernél hétköznapi jelenség. Leggyakrabban a térd, az ujjak, a nyak és a vállak adnak ropogó hangot. Vannak, akik szándékosan ropogtatnak. De vajon mennyire káros ez a cselekvés? Mikor érdemes orvoshoz fordulni?
2020. 06. 16. 12:56:28
Szandál zoknival? Kínos a gombás köröm? Pedig már otthon is kezelhető… A körömgomba gyakori megbetegedés. Egészséges emberek számára is kellemetlen, de egyes megbetegedésekkel együtt komoly problémák forrása lehet. Ne dugjuk el az elszíneződött, eltorzult lábkörmöket, hanem inkább tegyünk magunk a gyógyulásért és ne csak az esztétikai okok miatt!
2020. 06. 08. 15:08:17
Nigella sativa: a legenda és ami mögötte van A Nigella sativa fekete magjainak és belőlük nyert olajának gazdag történelme van. Az indiai és arab civilizációk népi gyógyászata élelmiszerként és orvosságként is előszeretettel használta. Mivel számos betegséggel (pl.: asztma, bronchitis, rheumatizmusok, emésztési zavarok és gyulladással kísért megbetegedések) szemben hatékonynak találták, ezért az arab világban kiérdemelte az „áldás magja” kifejezést.1 De valóban létezhet olyan növény, ami ennyi mindenre jó?

Keresés