Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cartinorm® XL Forte Injekció

Ár:
43.250 Ft
Menny.:db

A Cartinorm®  XL Forte injekció a térd-, a váll-,  és a csípő enyhe vagy középsúlyos izületi gyulladásos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm® XL Forte injekció 3 ml, 2,5 % nátrium-hialuronátot tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm® XL Forte injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg Cartinorm® szakorvosát!

3 Feature12 000 Ft felett: ingyenes
8 000 Ft - 12 000 Ft: 490 Ft
8 000 Ft alatt: 990 Ft


Másnap kiszállítjuk
, ha délig leadja rendelését


Online gyógyszertár

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Használati utasítás

Az eszköz leírása
A Cartinorm® XL Forte 2,5% Európai Gyógyszerkönyvi minőségű nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, áttetsző, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8 – 7,6.  

Összetétel egy fecskendőben
Egy fecskendő 3 ml Cartinorm® XL Forte oldatos injekciót tartalmaz, melynek összetevői a következők:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 75 mg
Nátrium-klorid 24,9 mg
Dinátrium-foszfát-dihidrát 4,2 mg
Kálium-dihidrogén-foszfát 0,78 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

Javallatok
A térd, a váll és a csípő enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére.

Jellemzők és hatásmód
A hialuronsav a szervezetben természetes körülmények közepette előforduló, ezért nagymértékben biokompatibilis anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai az érzékeny sejtek és szövetek védelme, kenése és megtámasztása. A nátrium-hialuronátot (mely nem szárnyas eredetű fehérje) tartalmazó Cartinorm® XL Forte alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, így a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javul a folyadék rázkódáselnyelő tulajdonsága és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés.

Adagolás és az alkalmazás módja
A Cartinorm® XL Forte injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 1, legfeljebb 2 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie. Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (19G-s vagy 21G-s) tűt. A tű kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.  

Ellenjavallatok és óvintézkedések

  • Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm® XL Forte valamelyik összetevőjére.
  • Nem alkalmazható a Cartinorm® XL Forte, ha a beteg igazoltan szeptikus eredetű arthritisben szenved. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
  • A Cartinorm® XL Forte injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopédiai szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást orvos írja elő, az adott beteg egyéni szükségletének figyelembe vételével.
  • A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
  • Az ízületbe injektálás előtt szívja le a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm® XL Forte kizárólag az ízületi résbe adható. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
  • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
  • Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagot tartalmazó fecskendő megsérült.
  • Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésre a hialuronsav gyermekgyógyászati, valamint terhes és szoptató nők körében való alkalmazásáról. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm® XL Forte használatáról.

Mellékhatások
Másodlagos helyi jelenségek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm® XL Forte alkalmazása helyén.  

Interakciók más készítményekkel
A beteg Cartinorm® XL Forte-kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.  

Megjegyzések 
A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt kartondobozba csomagolt védőcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus beadási technikát. Tárolás: +2°C és +25°C közötti hőmérsékleten, fagytól és közvetlen fénytől védve. Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon. Kizárólag orvosi alkalmazásra! Gyermekektől elzárva tartandó.  

Kiszerelés
1 db előretöltött fecskendő, amely 3 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.  

Forgalmazza 
Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32. Telefon: +36 62 443 571 Fax: +36 62 423 872 www.cartinorm.hu

Keresés