Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

CARTInorm® XL CHONDRO

Ár:
44.590 Ft
Menny.:db

A CARTInorm® XL CHONDRO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A CARTInorm® XL CHONDRO 3 ml térfogatú, 60 mg/3 ml nátrium-hialuronátot (2%) és 90 mg/3 ml nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmazó injekció, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A CARTInorm® XL CHONDRO injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg CARTInorm® XL CHONDRO szakorvosát! 

3 Feature12 000 Ft felett: ingyenes
8 000 Ft - 12 000 Ft: 490 Ft
8 000 Ft alatt: 990 Ft


Másnap kiszállítjuk
, ha délig leadja rendelését


Online gyógyszertár

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Az eszköz leírása 
A CARTInorm® XL CHONDRO egy steril, viszkoelasztikus oldat, amely két nagytisztaságú keresztkötéses biológiai polimert, bakteriális erjesztéssel előállított nátrium-hialuronátot és szarvasmarha porcból származó nátrium-kondroitin-szulfátot tartalmaz.  

Összetétel
Minden előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronátot, 90 mg nátrium-kondroitin-szulfátot, valamint nátrium-kloridot, nátrium-dihidrogénfoszfát-monohidrátot, dinátriumfoszfát-dodekahidrátot, nátrium-hidroxidot és/vagy sósavat (pH beállítására) és injekcióhoz való vizet tartalmaz.  

Javallatok
A CARTInorm® XL CHONDRO a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd enyhétől súlyosig terjedő osteoarthritises állapotának kezelésére javasolt. A CARTInorm® XL CHONDRO kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.  

Jellemzők és hatásmód
A CARTInorm® XL CHONDRO átmenetileg helyettesíti és kiegészíti az ízületi folyadékot, enyhíti az ízületi fájdalmat, javítja az ízület mobilitását és védi a porcot. A hialuronsav az ízületi folyadék és a porcok fő összetevője. Viszkoelasztikus és reológiai tulajdonságainak köszönhetően felelős az ízületek kenéséért és támasztásáért. Csökkenti az ízületi felszínek közötti súrlódást és lökéselnyelő tulajdonságával védi a szöveteket a sérülésektől. A kondroitin-szulfát egy szulfatált glükózaminoglikán, amely az extracelluláris porcmátrix fontos szerkezeti eleme. A kondroitin-szulfát szerepe a hialuronsav reológiai viselkedésének optimalizálása.  

Adagolás és alkalmazás módja
Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18–21G között van (1,2–0,8 mm).  

Ellenjavallatok és óvintézkedések
A CARTInorm® XL CHONDRO nem alkalmazható olyan betegeknél,

  • akik igazoltan allergiásak (túlérzékenyek) a nátrium-hialuronátra, a kondroitin-szulfátra vagy a CARTInorm® XL CHONDRO bármely összetevőjére,
  • akiknek már meglévő fertőzése vagy bőrbetegsége van az injekció tervezett beadási helyén,
  • akiknél igazoltan ízületi fertőzés áll fenn,
  • akiknek ismerten szisztémás vérzési rendellenességük, vérzésük vagy vérzési hajlamuk van,
  • akik ismerten túlérzékenyek a szarvasmarha-eredetű anyagokra.

A CARTInorm® XL CHONDRO injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe. Az injekció szigorúan csak intraartikulárisan alkalmazható. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát. Ne használja a CARTInorm® XL CHONDRO injekciót a csomagoláson feltüntetett lejárati idő után! Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült! A CARTInorm ® XL CHONDRO biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében nem állapították meg.  

Nemkívánatos hatások
Ízületi duzzanat és átmeneti fájdalom előfordulhat az intraartikuláris injekció alkalmazása után. Ezek a reakciók általában 72 órán belül alábbhagynak.  

Megjegyzések
A CARTInorm® XL CHONDRO steril, viszkoelasztikus, aszeptikus feldolgozási technikával előállított oldat 3 ml-es eldobható üvegfecskendőben kerül forgalomba. A CARTInorm® XL CHONDRO kartondobozba csomagolva érhető el, amely egy buborékcsomagolásba csomagolt egyszer használatos, előretöltött fecskendőt és használati utasítást tartalmaz. Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült! Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.  

Tárolás
25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!  

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon. Kizárólag orvosi alkalmazásra! Gyermekektől elzárva tartandó.  

Kiszerelés
A 3 ml-es CARTInorm® XL CHONDRO előretöltött fecskendő 60 mg nátrium-hialuronát és 90 mg nátrium-kondroitin-szulfát tartalmú steril, viszkoelasztikus oldatot tartalmaz.  

Forgalmazza
Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32. Telefon: +36 62 443 571 Fax: +36 62 423 872

Keresés