Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cartinorm® injekció

Ár:
15.790 Ft
Menny.:db

A Cartinorm® injekció a térd-, csípő-, váll-, boka és az állkapocsízület enyhe, közép vagy súlyos artrózisos állapotának kezelésére szánt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm® injekció 2 ml, 1% nátrium-hialuronátot tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm® injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek. A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg Cartinorm® szakorvosát!   Részletesebben a http://injekcio.cartinorm.hu oldalon. 

3 Feature12 000 Ft felett: ingyenes
8 000 Ft - 12 000 Ft: 490 Ft
8 000 Ft alatt: 990 Ft


Másnap kiszállítjuk
, ha délig leadja rendelését


Online gyógyszertár

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Az eszköz leírása A Cartinorm® 1,0% nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, színtelen, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni. A fiziológiás pufferben oldott nagy tisztaságú nátrium-hialuronát készítmény pH-ja 6,8–7,6.

Összetétel egy fecskendõben Egy fecskendõ (2 ml) Cartinorm® oldatos injekció összetevõi:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 20 mg
Nátrium-klorid 16,6 mg
Dinátrium-foszfát-dihidrát 2,8 mg
Kálium-dihidrogén-foszfát 0,52 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

Javallatok: A térd, a csípõ, a váll, a boka és az állkapocsízület enyhe-középsúlyos osteoarthritises állapotának kezelésére. A Cartinorm® más, synovialis tokkal rendelkező ízületnek is biztosít viszkoelasztikus támogatást.

Jellemzõk és hatásmód: A hialuronsav a szervezetben természetesen előforduló, ezért nagy mértékben biokompatibilitás anyag. A hialuronsav legfontosabb hatásai a sérülékeny szövetek és sejtek védelme, kenése és támasztása. A nátrium-hialuronátot tartalmazó Cartinorm® alkalmas a synovialis folyadék viszkoelaszticitásának javítására, ennek következtében a synovialis folyadék jobban keni az ízületi felületet, javulnak a folyadék lökéselnyelő tulajdonságai és csökken az ízületekre háruló mechanikai terhelés. A Cartinorm® nem tartalmaz szárnyas eredetű fehérjét.

Adagolás és az alkalmazás módja: A Cartinorm® injekciót heti egy alkalommal kell beadni az érintett ízületbe. A kúra során legalább 3, legfeljebb 5 injekciót kell alkalmazni. Egyszerre több ízület is kezelhető. Nem igazolt, hogy 3 injekció beadásánál rövidebb kezelési ciklusok hatásosak lennének. Szükség esetén megismételhető a kezelés, azonban két kezelési ciklus között legalább 6 hónapnak kell eltelnie. Vegye ki az előretöltött fecskendőt a buborékcsomagolásból. Csavarja le a kupakot, és azonnal csatlakoztasson egy megfelelő (például 19G-s vagy 21G-s) tût. A tû kicsomagolását és a fecskendő kupakjának lecsavarását aszeptikus módon végezze.

Ellenjavallatok és óvintézkedések

  •  Nem alkalmazható olyan betegnél, aki igazoltan túlérzékeny a Cartinorm® valamelyik összetevőjére.
  •  Nem alkalmazható a Cartinorm® szeptikus arthritisben szenvedő beteg esetében. Csak osteoarthritis esetén használható, az ízületi gyulladás egyéb válfajaiban nem.
  •  A Cartinorm® injekciót kizárólag képzett egészségügyi szakember (ortopéd szakorvos, reumatológus vagy ezekkel egyenrangú képesítésű személy) adhatja be. Az adagolást a kezelőorvos írja elő, az adott beteg egyéni állapotának figyelembe vételével.
  •  A fecskendő kizárólag egyszer használatos. A fecskendőt azonnal fel kell használni a csomagolás felnyitása után.
  •  Az ízületbe injektálás előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. A Cartinorm® kizárólag az ízületi résbe adandó. Ne fecskendezze vérérbe vagy a környező szövetekbe!
  •  Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
  •  Ne használja a terméket, ha a csomagolás vagy az egy adagos fecskendő megsérült.
  •  Korlátozott mennyiségű tapasztalat áll rendelkezésére a hialuronsav alkalmazásáról gyermekeknél, valamint terhes és szoptató nőknél. Ezekben az esetekben kérdezze meg kezelőorvosát a Cartinorm® használatáról.

Mellékhatások: Lokális kísérőtünetek, például fájdalom, hőérzet, bőrpír és duzzanat kialakulása fordulhat elő a Cartinorm® alkalmazása helyén.

Interakciók más készítményekkel: A beteg Cartinorm® injekcióval történő kezelése ideje alatt nem adható be érzéstelenítő vagy egyéb gyógyszerészeti készítmény az ízületbe.

Megjegyzések: A fecskendőben található oldatos injekció steril. Tárolás és szállítás céljából a fecskendőt karton dobozba csomagolt buborékcsomagolás védi. Az előre töltött fecskendő külső felszíne tiszta, de nem steril. Ne használja a fecskendőt, ha az előretöltött fecskendő vagy a buborékcsomagolás borítása sérült. Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát.

Tárolás: +2°C és +25°C közötti hőmérsékleten, fagytól és közvetlen fénytől védve.

Felhasználható: lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra! Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés: 1 db előretöltött fecskendő, amely 2 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Forgalmazza: Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32. Telefon: +36 62 443 571 Fax: +36 62 423 872 www.cartinorm.hu

Keresés