Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Cartinorm® EXTRA injekció

Ár:
18.479 Ft
Menny.:db

A Cartinorm® EXTRA injekció a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt orvostechnikai eszköz.

A Cartinorm® EXTRA injekció 30mg/2m nátrium-hialuronátot (1,5%) tartalmazó, ízületi résbe adandó viszkoelasztikus oldat, kizárólag orvosi alkalmazásra, előre töltött steril fecskendőben.

A Cartinorm® EXTRA injekció orvosi alkalmazásra szánt orvostechnikai eszköz, így kizárólag csak az orvos adhatja be Önnek.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg Cartinorm® EXTRA szakorvosát!

  

3 Feature12 000 Ft felett: ingyenes
8 000 Ft - 12 000 Ft: 490 Ft
8 000 Ft alatt: 990 Ft


Másnap kiszállítjuk
, ha délig leadja rendelését


Online gyógyszertár

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Leírás

Az eszköz leírása A Cartinorm®  EXTRA 1,5% nátrium-hialuronátot tartalmazó viszkoelasztikus, steril, színtelen, egy adagos oldatos injekció, amelyet az ízületi résbe kell beadni.

Összetétel egy fecskendőben Egy fecskendő (2 ml) Cartinorm® EXTRA oldatos injekció összetevői:

Nátrium-hialuronát (fermentálással előállított) 30 mg
Nátrium-klorid 18 mg
Injekcióhoz való víz q.s.

Javallatok
A Cartinorm® EXTRA a humán térdízületi folyadék viszkoelasztikus kiegészítésére vagy helyettesítésére, valamint a térd osteoarthritises állapotának tüneti kezelésére javasolt. A Cartinorm® EXTRA kenő és lökéselnyelő tulajdonsággal bír.  

Jellemzők és hatásmód
Az ízületekben a nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságainak köszönhetően lehetővé teszi a normális, fájdalommentes mozgást. Degeneratív ízületi betegség (osteoarthritis) esetén az ízületi folyadék viszkoelaszticitása károsodik, mechanikai nyomást és az ízületi porc lebomlását okozva, ami beszűkült és fájdalmas ízületi mozgáshoz vezet. Az intraartikulárisan beadott nátrium-hialuronát kenő és lökéselnyelő tulajdonságai csökkentik a fájdalmat és javítják az ízületi mobilitást.  

Adagolás és az alkalmazás módja
A Cartinorm® EXTRA injekciót hetente egyszer, három egymást követő héten keresztül adják be az érintett ízületbe. Ha a kezelés mindkét térdet érinti, minden térdnél külön fecskendőt kell használni. 6 hónapos időszakon belül egynél több kúra nem lehet kezelt ízületenként. A Cartinorm ®EXTRA ízületbe való injektálása előtt távolítsa el a felesleges mennyiségű ízületi folyadékot. Vegye ki az előretöltött fecskendőt a csomagolásból. Az alkalmazás előtt nyissa fel az áttetsző csomagolást és távolítsa el az előretöltött fecskendő kupakját. Csatlakoztasson a fecskendőhöz egy steril, megfelelő méretű (gauge, G) és hosszúságú (hüvelyk) injekciós tűt és győződjön meg róla, hogy a tűt megfelelően, enyhén csavarva rögzítette. A térdbe történő injekciókhoz a leggyakrabban használt tűk mérete 18-21 G között van (1,2 - 0,8 mm).  

Ellenjavallatok és óvintézkedések

 • Allergia (túlérzékenység) a Cartinorm® EXTRA bármely összetevőjére,
 • Meglévő fertőzés vagy bőrbetegség az injekció tervezett beadási helyén,
 • Igazolt ízületi fertőzés,
 • Ismert szisztémás vérzési rendellenesség.
 • Be kell tartani az intraartikuláris injekciók alkalmazásának általános szabályait.
 • A nátrium-hialuronátot tartalmazó injekciót kizárólag intraartikuláris beadási technikával képzett egészségügyi szakember adhatja be az ízületi résbe.
 • Nem áll rendelkezésre elegendő adat az injekció a gyermekek és serdülők, valamint terhes vagy szoptató nők esetében történő alkalmazásával kapcsolatban.
 • A CARTInorm® EXTRA kizárólag egyszer használatos, ne használja újra! Mindegyik CARTInorm® EXTRA előretöltött fecskendő kizárólag egyszer alkalmazható, egyetlen beteg számára. Ne használja a fecskendőt, ha a buborékcsomagolás borítása kinyílt vagy megsérült!
 • A terméket csak akkor szabad beadni, ha az oldat tiszta.
 • A felhasznált tűket és fecskendőket a beadás után el kell dobni, nem tarthatók meg egyéb alkalmazásra. A már használt tűk és fecskendők újbóli alkalmazása a fertőző ágensek (beleértve a HIV és a hepatitisz fertőzéseket) átviteléhez vezethet.
 • A CARTInorm® EXTRA fecskendőt amennyiben szükséges, 20-45 perccel az alkalmazás előtt szobahőmérsékleten lehet tartani.
 • Gyermekektől elzárva tartandó.
 • A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne használja az injekciót!

Mellékhatások
Mivel a nátrium-hialuronát nem bizonyult gyulladáskeltőnek, ezért bármilyen gyulladásos reakciót maga az injekciós eljárás okoz. Enyhe vagy mérsékelt átmeneti duzzanatot és diszkomfortot észleltek a nátrium-hialuronátot tartalmazó intraartikuláris injekciók beadását követően. Általánosságban az ízületbe való injektálás minimális kockázatokkal jár, elsősorban fertőzés és vérzés lehetőségével.   

Megjegyzések
Szigorúan be kell tartani az aszeptikus alkalmazási technikát. Az injekció beadási helyét megfelelően fertőtleníteni kell (70%-os alkohollal vagy egyéb fertőtlenítőszerrel). A bőr előkészítése során ne használjon egyidejűleg kvaterner ammóniumsókat tartalmazó fertőtlenítőszereket, mert a hialuronsav kicsapódhat a jelenlétükben. A CARTInorm® EXTRA használatra kész, előretöltött fecskendőben érhető el, nem szabad tovább hígítani. A CARTInorm® EXTRA előretöltött fecskendő tartalma steril és a csomagolás felnyitása után azonnal fel kell használni. A CARTInorm® EXTRA injekciót lassan, standard intraartikuláris beadási technikát alkalmazva kell beadni az ízületi résbe.  

Tárolás
25°C alatt, a fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. Ne fagyassza le!

Felhasználható
lásd a fecskendő címkéjén és a dobozon.

Kizárólag orvosi alkalmazásra!
Gyermekektől elzárva tartandó.

Kiszerelés
1 db előretöltött fecskendő, amely 2 ml steril oldatos injekciót tartalmaz.

Forgalmazza
Goodwill Pharma Kft. 6724 Szeged, Cserzy Mihály u. 32. Telefon: +36 62 443 571 Fax: +36 62 423 872

Keresés